Bestå indfødsret-testen i 2022 og kom tættere på Danmark

For at kunne blive dansk statsborger i Danmark, skal man blandt andet bestå indfødsret-testen. Den tidligere kaldet statsborgerskabsprøve, som nu kaldes for indfødsretsprøve/indfødsret-test, er én af de betingelser, der gælder for at kunne komme tættere på Danmark.

Fra Grundtvig til Helle

For at bestå indfødsret-testen i 2022, skal du blandet andet gøre dig klogere på Nikolai Frederik Severin Grundtvig og Helle Thorning-Schmidt. 

Svarer du rigtigt på 35 ud af 45 spørgsmål, har du bestået indfødsret-testen 2022, og kan nu ansøge om dansk statsborgerskab.

Her er nogle konkrete eksempler på spørgsmål fra de forrige prøver:

  • Hvad hedder den kongelige families residens i København?
  • Hvad hedder EU’s danske konkurrencekommissær?
  • Hvornår blev Danmarks Riges Grundlov indført?

Disse spørgsmål indgår både historiske, politiske og europæiske emner.

Få fat i gratismaterialet og bliv ekspert i Danmark

Hvis du virkelig ønsker at bestå indfødsret-testen i 2022, er det vigtigt at læse grundigt op til prøven. Du kan få alt det læsemateriale, du ønsker hos de forskellige sprogcentre. Hvis du er i tvivl, om hvordan du kan skaffe disse, kan du altid tage ned til borgerservice, og bede dem om at give dig læsematerialet.

Et par gode råd til at sikre dig en bestået indfødsret-test i 2022

Hvert år er der omkring 4000 personer, der tager testen. Men det er kun halvdelen, der består. Det kan selvfølgelig skyldes flere ting. Derfor har vi samlet et par gode råd, om hvorledes du kan maksimere dine chancer for at bestå prøven i 2022.

  • Læs alt læsematerialet – Du er så heldig, at få alt læsematerialet leveret gratis. Gør derfor brug af det på bedste vis. Læs op hver dag og øv dig eventuelt med en dansker, eller én, der har boet i Danmark i mange år.
  • Se nyhederne og læs aviser – Det er rigtigt smart at være oppe i medierne. Det kan du blandt andet gøre ved at se nyhederne hver aften, eller ved at læse avisen hver dag. Det hjælper dig med at finde ud af, hvad der sker i Danmark for øjeblikket.

Du skal huske på, at prøven bliver lidt sværere hvert år. Men hvis du har læst op, skal du ikke være så bekymret. Selv danskerne, kan ikke svare på alle spørgsmål.

Vi håber, du drager nytte af vores gode råd om hvorledes, du kan bestå indfødsret-testen i 2022. Vi ønsker dig alt held og lykke!