Hvad kræver indfødsretsprøven?

Hvad er det nu lige en indfødsretsprøve præcis er og hvorfor er det kaldt en indfødsretsprøve? Måske du står og skal op til indfødsretsprøven? For så har du jo nok allerede har styr på de fleste af spørgsmålene, eller i hvert fald de 32 af dem – som jo skal være rigtige.


 

Er du klar til at skulle op til indfødsretsprøven? Måske du står, som så mange andre, og skal op til det, der så fint er blevet kaldt indfødsretsprøven. Mange kender det også som en statsborgerskabsprøve. Eller måske du bare er nysgerrig på, hvad det kræver, at skulle op til en indfødsretsprøve. Lige meget hvilken af de ovenstående to muligheder du kan sætte kryds ved, kan du roligt læse videre – for alle dine spørgsmål skal snart blive besvaret.

Hvad forventes der af dig

Der er så fint blevet udformet en indfødsretsprøve. En prøve, som der er en forventning om, at man som dansk statsborger kan bestå. Men for at bestå en sådan prøve, skal man kunne svare rigtigt på mindst 32 ud af 40 spørgsmål, som alle omhandler Danmark. De 40 spørgsmål er alle skriftlige og af det der kaldes multiple-choice spørgsmål. Direkte oversat til dansk betyder det: flere-valg spørgsmål. Det betyder altså, at der til hvert spørgsmål er flere svarmuligheder. Dog må der kun sættes et kryds som svar til hvert spørgsmål.

Spørgsmålene omhandler de danske samfundsforhold, den danske kultur og ikke mindst den danske historie. 5 af de 40 spørgsmål omhandler aktuelle og nutidige begivenheder.

Hvor længe har du til indfødsretsprøven?

Du har 45 minutter til at komme igennem hele indfødsretsprøven, som altså består af 40 spørgsmål. Det vil sige, at du cirka har 1 minut og 12 sekunder per spørgsmål.

Efter prøven kan du slappe af, for der kan nemlig gå helt op til 3-4 uger, før du får at vide, om du har bestået eller ikke bestået indfødsretsprøven.

Så kort formuleret forventes der af dig, at du på 45 minutter kan svare på 32 spørgsmål omkring Danmark, ud af kun 40 spørgsmål. Hvis du kan det, kan du komme et skridt tættere på at få det gyldne danske statsborgerskab.